Novosti

Noviteti: Confederate Hellcat & Hellcat Speedster

Hellcat 2020

Mislili smo da ih više nema, a zapravo će tek sada Confederate motocikli postati dostupni diljem svijeta, zahvaljujući korištenju Harley-Davidson tehnnike.

Prošle su tri godine otkad je objavljeno da Confederate prestaje postojati, zbog rasističkog prizvuka tog imena, dodatno pojačanog time što je riječ o tvrtki iz Alabame. Tako je tvrtka preimenovana u Curtiss, a u političkoj korektnosti se otišlo toliko daleko da se raskrstilo s korištenjem masivnih S&S agregata i prešlo na razvoj električnih modela sa Zero mehanikom.

I dok čekamo da taj električni Curtiss konačno bude gotov, iz Alabame stiže vijest da eutanizirani Confederate ponovo živi (ažurirano: u međuvremenu je ime promijenjeno u Combat Motors). Uskrsnuo ga je fond Ernest Lee Capital, koji je okupio i dobar dio stare ekipe, te bi u novoj radionici trebalo krenuti sklapanje 6 modela. Uz oživljavanje proizvodnje dosadašnjih modela F-117 Fighter, P-51 Combat Fighter, FA-13 Combat Fighter i Wraith, svi pokretani američkim S&S X-Wedge agregatima, ponuda će uključivati i potpuno novi Hellcat, kao i Hellcat Speedster, oba bazirana na tehnici Harley-Davidsona.

Pritom Hellcati preuzimaju okvir od Harley-Davidsona FXDR, u kojeg se onda ugrađuje Milwauekee Eight 117 Screamin Eagle V2 stroj, koji broji 1.923 ccm, a u Confederateu tvrde da će u Hellcat modelima istiskivati 110 KS pri 5.100 o/min.

Pritom Hellcat (gornja fotografija) i fizički nalikuje FXDR-u, ali ima odrezani stražnji kraj, s atraktivnim sjedalom. Zahvaljujući amputaciji repa, ali i korištenju dijelova od karbona, težina je spuštena na 294 kg. Istovremeno, Hellcat Speedster (donja fotografija) više nalikuje ostalim Confederate modelima, sa specifičnim prednjim ovjesom te brojnim dijelovima izrađenim od jednog komada aluminija.

Zahvaljujući korištenju homologirane Harley-Davidson tehnologije, novi Hellcat modeli bi trebali postati prvi Confederate motocikli dostupni diljem svijeta. A uz i uvjerljivo najmanje skupi, što ipak ne znači da su i iole pristupačni. Naime, traži se 45.000 dolara za Hellcat i 75.000 dolara za Hellcat Speedster.

Hellcat Speedster

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp