Novosti

Novi Moto Guzzi V9 Bobber i V9 Roamer za 2021.

01 v9 bobber 2021

Agregat im je sad sličniji onom iz avanturističkog V85 TT te bitno snažniji nego dosad, a Bobber je i vizualno atraktivniji.

Na prvu možda izgleda kao da na modelima V9 Roamer i V9 Bobber za 2021. nema ništa novo, ali promjena je taman dovoljno izražena da bi skoro pa mogli govoriti i o novoj generaciji lakih cruisera sa značkom orla. To posebno vrijedi za V9 Bobber, koji je i diskretno redizajniran, no najvažniju novost, za oba modela, predstavlja ugradnja dorađenog V2 agregata.

On i dalje broji 853 ccm, ali je sad sličniji onom na putnom enduru V85 TT, pa se tako umjesto dosadašnjih 55 KS i 62 Nm deklarira 65 KS i 73 Nm, što će reći da je za skoro petinu snažniji i to bi se itekako trebalo osjetiti u vožnji. A da bi vožnja bila i ugodnija, novi su i oslonci za noge, koji bi trebali bolje prigušiti vibracije, dok je čelični okvir ojačan u gornjem dijelu, čime su vjerojatno željeli eliminirati lelujanje pri većim brzinama koje se moglo osjetiti na Roameru.

03 v9 bobber 2021 

I dok V9 Roamer (donja fotografija) vizualno nije mijenjan, bucmastiji V9 Bobber (gornja fotografija) ima novo i elegantnije sjedalo iz dva dijela, a tu su i malo drugačiji bočni poklopci ispod sjedala, koji nas, baš kao i kraći prednji blatobran, podsjećaju na elemente s dosadašnje verzije Sport. No, novi V9 Bobber ćete najlakše razlikovati od njegova prethodnika po novom LED svjetlu s integriranim dnevnim svjetlom u obliku značke Moto Guzzija, što je detalj kojeg smo već upoznali na nedavno predstavljenim retro modelima V7 850.

Oba V9 modela su opremljena jednostavnom kontrolom proklizavanja, a nudi se i široka paleta dodatne opreme, koja uključuje MIA multimedijalni sustav za povezivanje motocikla s pametnim telefonom. Budući da Moto Guzzi prekida proizvodnju modela s oznakom 1400, obnovljeni V9 Roamer i V9 Bobber zasjedaju na vrh ponude cruisera iz gradića Mandello del Lario.

Dodatne fotografije potražite u donjoj galeriji, a u nastavku vam prenosimo službeno izvješće iz tvrtke Piaggio Hrvatska d.o.o., a na kraju kojeg se spominju i cijene za ove novitete. 

01 v9 roamer 2021

 

 

U stoljeće dugoj povijesti Moto Guzzija, custom motocikli su među najpoznatijima, naširoko obožavanim modelima
Tri osnovne značajke provlače se generacijama Moto Guzzi custom motocikala. Izrazito personalizirani dizajn u kojem ključnu stilsku ulogu ima konfiguracija agregata, kao i elegantni spremnik goriva te nisko postavljene ispušne cijevi, legendarni 90° V-twin agregat te zadnje, ali ne i najmanje važno, užitak vožnje u svim uvjetima kao rezultat poznate superiorne kvalitete šasija svih motocikala proizvedenih u Mandellu.
Ova tradicija i duboko usađena motociklistička kultura udahnuli su život dvama novim Moto Guzzi V9 verzijama koje su za 2021. godinu temeljito obnovljene.

V9 Roamer je univerzalno jednostavan i intuitivan custom, prekrasan za gledati i užitak za voziti, prepun jedinstvenih detalja i izvanredne završne obrade. Tamna, noćna ptica, na drugoj strani je V9 Bobber koji se ističe širokim gumama i minimalističkim izgledom.
Obje verzije drastično su evoluirale kako bi se povećala udobnost i užitak u vožnji. Najočitija promjena je ugradnja novog agregata od 850 cm³, 65 KS i 73 Nm proizašao iz agregata koji pokreće V85 TT. Sposoban je pružiti živahne performanse potpomognut okvirom koji je evoluirao te je ojačan u prednjem dijelu kako bi se povećala stabilnost i preciznost u vožnji.
Novi su i oslonci za noge obloženi gumom kako bi se zbog udobnosti smanjile vibracije. Osim ABS-a, podesivi MGCT sustav protiv proklizavanja (koji se može ručno isključiti) također dolazi u serijskoj opremi.

V9 Bobber ima novo sjedalo minimalističkog izgleda u skladu s vozačkom filozofijom: aluminijske bočne oplate i kratki prednji blatobran isto su novi. V9 Bobber može se pohvaliti i novom instrument pločom te full LED svjetlima koja uključuju potpuno novo prednje svjetlo s dnevnim svjetlom u obliku orla iz Mandella. Kao i ranije, dostupan je široki izbor dodatne opreme kako bi se mogle naglasiti osobitosti oba modela. Moto Guzzi MIA multimedijska platforma uz pomoć koje možete povezati motocikl s pametnim telefonom te preko njega s internetom. Uz pomoć aplikacije pametni telefon postaje napredno putno računalo i veza između motocikla i interneta.
I V9 Roamer i V9 Bobber raspoloživi su u verzijama smanjene snage kako bi ih mogli voziti vozači s A2 vozačkom dozvolom, idealno za nove Moto Guzzi vozače

Moto Guzzi V9 Roamer dostupan je u jedinstvenoj sivoj Lunare sjajnoj boji koja se ističe na blatobranima, spremniku goriva i bočnim oplatama te naglašava eleganciju ovog modela.
Moto Guzzi V9 Bobber dostupan je u crnoj Essenziale, mat završne obrade, koja naglašava mračni, noćni duh modela V9 Bobber, dijelom i zbog odsutnosti obrade krilaca cilindara (za razliku od V9 Roamera) koja su isto potpuno crna.

Preporučene maloprodajne cijene s PDV-om i posebnim porezom na motorna vozila iznosit će 85.970 kn za model V9 Roamer, odnosno 89.050 kn za V9 Bobber.

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp