Novosti

MV Agusta obnovila Brutale 800 i Dragster modele

Dragster RR

Uz dorađene trocilindrične agregate i ciklistiku, obnovljeni modeli imaju i bolja elektronska pomagala te moderne TFT instrumente.

Kad smo prošle godine testirali uzbudljivi Brutale 800 RR, među zamjerke smo uvrstili i pretvrdo sjedalo, preosjetljivu ručicu gasa i jednostavne instrumente. Stoga veseli da su obnovljeni Brutale 800 i Dragster modeli za 2021. dobili novo sjedalo, promijenjene algoritme komande gasa i TFT instrumente od 5,5 inča, koji su povezivi s pametnim telefonom, te se na njima može prikazivati i navigacija.

TFT

No, to je samo dio promjena. Trocilindrični agregat od 798 ccm sad zadovoljava Euro5 norme, a u to ime je ugrađena nova generacija ubrizgavanja goriva, s pritiskom povećanim s 3,5 na 4 bara, te je u potpunosti promijenjen ispušni sustav, sa sada i vizualno drugačijim i „oštrijim“ trostrukim završecima. Osim toga, smanjeni su i unutarnji otpori agregata, pa su tako u igri novi ležajevi, no vršne vrijednosti nisu mijenjane. To znači da i Brutale RR (donja fotografija) i Dragster RR (fotografija na vrhu) raspolažu sa 140 KS pri 12.300 o/min, dok pristupačnije verzije Rosso nude 110 KS pri 11.500 o/min. Poboljšan je i rad quickshiftera, a promijenjena je i spojka, s time da se RR modeli nude i u SCS varijantama s automatskom spojkom.

Brutale RR red 3

Iako su i dosad bili iznimno čvrsti, svi modeli za 2021. godinu dolaze s još čvršćim okvirima zaslugom ugradnje novih bočnih ploča, a promijenjeno je i progresivno polužje stražnjeg ovjesa te je u skladu s time nanovo podešena prednja vilica. Novost predstavlja i senzor nagiba, s kojim bolje rade doista brojna elektronska pomagala, a koja kod verzija RR uključuju i „launch control“. Svi su modeli, s izuzetkom verzija Rosso, dobili novo i atraktivnije LED prednje svjetlo, po uzoru na Brutale 1000, a koje ima i funkciju osvjetljavanja unutrašnjost zavoja.

Ponudu započinje Brutale 800 Rosso s cijenom od 106.044 kn, dok Brutale 800 RR košta 137.754 kn. Dragster Rosso pak košta 121.899 kn, dok se za novi Dragster RR traži 157.384 kn. Vrh ponude Dragstera predstavlja verzija RC SCS (donja fotografija), koja će se proizvesti u samo 200 komada, a dolazi s dijelovima od karbona, kovanim naplatcima i košta 180.789 kn, s time da se može doplatiti za Racing kit koji uključuje otvoreni SC ispušni sustav i tome prilagođene mape razvijanja snage.

Dragster RC SCS studio 5

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp