Novosti

Britanski Superveloce: Triumph Speed Triple RR

Speed Triple 1200 RR MY22 27A0049 5 ML

Nastao na bazi super-nakeda, prekrasni Speed Triple RR ima više veze sa superbike motociklima, nego s retro modelima. A to će se odraziti i na cijenu.

Goli Speed Triple RS je poslužio kao baza, pa netom predstavljeni Speed Triple RR ima aluminijski okvir i trocilindrični agregat od 1.160 ccm i 180 KS. Istovremeno RR je još i veći sportaš od nakeda RS, ne samo zato jer ima krasan poluoklop s okruglim LED svjetlom, nego i zbog drugačije ergonomije, s relativno niskim i dvodijelnim upravljačem te unazad pomaknutim osloncima za noge. Oba modela imaju Brembo i Öhlins komponente, samo što je kod RR-a ovjes poluaktivne izvedbe.

Speed Triple 1200 RR MY22 27A0445 1 ML

Bez obzira na to što je poluoklopljen i još bolje opremljen, RR je samo kilogram teži od nakeda, od kojeg je preuzeo i sveobuhvatni paket modernih elektronskih pomagala, čije postavke možete pratiti preko TFT instrumenata promjera 5 inča. Dakle, nije se štedjelo ni na čemu, pa će se to vjerojatno odraziti na cijenu, koja će se, pretpostavljamo, vrtjeti oko 20 tisuća eura. Ali to bi još uvijek moglo biti jeftinije od MV Aguste Superveloce, koja je začela tu klasu sportskih neo-retro motocikala, s time da bi se uskoro ovom dvojcu trebala pridružiti i Bimota KB4 s agregatom iz Ninje 1000 SX.

Speed Triple 1200 RR MY22 27A9555 1 ML

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com