Novosti

Šok terapija: Nova Yamaha MT-10

2022 Yamaha MT10 EU Cyan Storm Static 002 03

Oko (re)dizajna će se lomiti koplja, ali nitko neće imati ništa protiv još snažnijeg i štedljivijeg agregata.

I dosad je MT-10 imao dva mala LED svjetla, ali sad su plastike oko njih svedeni na minimum, a između njih i minimalističkog prednjeg vjetrobrana ugrađena su i LED dnevna svjetla. Uglavnom, baš kao i s prošle godine obnovljenim MT-07 i potpuno novim MT-09, Yamaha očito želi šokirati. S druge strane, vjerujemo kako ipak nitko neće imati ništa protiv toga što usisnici na bokovima spremnika goriva sad još više dolaze do izražaja, a potpuno novo je i stražnje svjetlo.

2022 Yamaha MT10 EU Cyan Storm Action 001 03

Kao i dosad, aluminijski okvir i pogonski agregat s asimetričnim intervalima paljenja su izvedenica onih koji se nalaze i na sportskom R1, s time da je četverocilindrični agregat s asimetričnim intervalima paljenja revidiran. Sad se deklarira 165,9 KS pri 11.500 o/min, što je za 5,5 KS više od dosadašnjeg modela. Istovremeno, trebao bi biti i osjetno štedljiviji i tako umanjiti jedan od glavnih nedostataka dosadašnjeg modela.

Osim što doprinose boljim performansama, novi usis i (titanski) ispuh žele osigurati i još bolji zvuk, a vozač bi trebao uživati i u poboljšanoj ergonomiji, kao i pogledu na nove TFT instrumente. Obostrani quickshfter je sad dio serijske opreme, a tu je i novi tempomat, dok sva sila elektronskih pomagala uzima u obzir i nagib motocikla. Više detalja o tome što je sve novo na Yamahinom najžešćem nakedu doznajte u idućem broju Moto Pulsa, a dodatne fotografije potražite u donjoj galeriji.

1XaRtPxFqbb9HNVbYmswK1

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp