Novosti

Testirali smo: Ducati Streetfigher V2

 PH 3818

Na stazi i cestama u okolici Seville jurili smo „golom“ verzijom Panigalea V2. I preživjeli da možemo pisati o tome.

Priznajemo, na kraju startno ciljne ravnice smo se teško borili s udarima vjetra pri 250 km/h, no na ostalom dijelu staze Monteblanco se taj uspravan položaj vozača pokazao punim pogotkom. Streetfighter V2 je oštar pri napadanju zavoja, a sa 153 KS nudi i gotovo brutalna ubrzanja. Uz to, za jurnjavu po stazi su na motocikle montirali i aerodinamična krilca iz asortimana dodatne opreme, i moramo priznati da nam se svidio njihov učinak.

MY22 Ducati StreetfighterV2 PL 61 UC353452 High

Na cesti nismo imali krilca, pa se bilo utoliko lakše probijati i kroz gužvu. Ipak, pritom se jasno osjeti da je ovjes sportski podešen, a i pogonski agregat širi onu pozitivnu nervozu, tako da Streetfighter V2 najbolje od sebe daje u sportskoj vožnji zavojitom cestom.Tu se dovoljno držati srednjih okretaja, pa uživati u radu obostranog quickshiftera i žestini kojom Streetfighter V2 prolazi kroz zavoje, a nedostaje još samo nešto grublji zvuk ispušnog sustava. Položaj vozača je odlično pogođen, a ovaj Ducati je čak i relativno udoban, koliko to jedan istinski sportski naked uopće može biti.

AZ4I8135

U odnosu na Panigale V2, ovaj supernaked ima nešto duži rep, udobnije sjedalo i dužu stražnju vilicu, a te promjene uopće nisu išle u smjeru da se Streetfighter V2 pripitomi, nego da se njegova divlja narav što bolje iskoristi. I u tome su uspjeli. Cijena je 139.990 kn, a više detalja iz vožnje ovog uzbudljivog noviteta potražite u idućem broju Moto Pulsa.

 PH 3504

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp