Novosti

Nikad dosta! KTM 1390 Super Adventure S Evo

2025 KTM SUPER ADVENTURE S EVO 1

Uz veći i snažniji V2 agregat te još brutalniji dizajn, u seriji dolaze i (polu)automatski mjenjač te radar nove generacije.

U KTM-u tvrde da je novi putni enduro 1390 Super Adventure S Evo apsolutni vrhunac njihove ponude. U skladu s time, nasljednik dosadašnjeg modela s oznakom 1290 ima još kapacitetniji agregat kojem je zapremina porasla s 1.300 na 1.350 ccm. Zahvaljujući tome, kao i varijabilnom upravljanju ventilima, vrhunac je značajno skočio s dosadašnjih 160 na 175 KS. Riječ je o inačici V2 stroja koji je nedavno debitirao u modelu Super Duke R, a po uzora na taj naked, 1390 Super Adventure S Evo ima i upečatljivu izvedbu prednjeg svjetla.

2025 KTM SUPER ADVENTURE S EVO 3

Da je doista riječ o vrhuncu ponude KTM-a svjedoči i to što u seriji dolazi i Bosch radarski sustav najnovije generacije, a Super Adventure S Evo je i prvi njihov model opremljen automatskim mjenjačem. On omogućuje potpuno automatsku izmjenu stupnjeva prijenosa, ali vozač može i samostalno mijenjati brzine preko uobičajene nožne poluge, ili pak one na upravljaču.

2025 KTM SUPER ADVENTURE S EVO

U seriji dolazi i WP poluautomatski ovjes, koji je dorađen za ovaj model, a promijenjena je i čvrstoća čeličnog okvira. Tehnološkom prestižu svakako pridonose i novi TFT instrumenti od 8,8 inča, koji su postavljeni okomito te su osjetljivi na dodir.

2025 KTM SUPER ADVENTURE S EVO 4

 

2025 KTM SUPER ADVENTURE S EVO 5

fbmp ytmp imp