Motosport

SBK: Rea i Davies podijelili pobjede

hi 03 Aragon WorldSBK 2018 Race 1 Rea DSC1555

A Aragonu su, na prvoj europskoj SBK utrci sezone, tijesne pobjede odnijela dvojica glavnih favorita za naslov.

Subotnja SBK utrka je morala biti vrlo brzo prekinuta zbog zastrašujućeg pada Hondina vozača Camiera, koji je pritom ozlijedio tri rebra i natukao pluća. Nakon starta je Rea nakratko predao vodstvo Lowesu na Yamahi, a kasnije i Foresu na privatnom Ducatiju. No, od 12. kruga je držao uzde u svojim rukama dok se iza njega za drugo mjesto borio trojac na Ducati motociklima. Na kraju je Davies bio 23 tisućinke brži od Foresa, a Melandri je nakon jedne pogreške završio četvrti.

Nedjelja je donijela obračun iste trojice vozača Ducatija sa svjetskim prvakom na Kawasakiju. Ovaj put je Fores pao sredinom utrke, dok je Melandri postupno ispao iz borbe za pobjedu i završio treći, dosta ispred Lowesa i Vd Marka na Yamahama. Naprijed su se Davies i Rea borili do zadnjeg kruga u kojem je Rea otišao malo preširoko na ulasku šikanu i tako izgubio priliku za dvostruku pobjedu. Umjesto toga, Davies je došao do svojeg sedmog slavlja u Aragonu.

S jednom pobjedom i jednim drugim mjestom u džepu, Rea je zadržao vodstvo u ukupnom poretku, dok je Davies skočio s četvrtog na drugo mjesto.

Bivši Moto3 prvak Cortese je u svojoj trećoj Supersport utrci odnio prvu pobjedu, a sekundu i pola iza njega ciljem su redom prošli Caricasulo i Cluzel. Sva trojica za upravljačem Yamahe R6, baš kao i aktualni svjetski prvak Mahias koji je završio četvrti, ali je tijesno zadržao vodstvo u ukupnom poretku. Sofuoglu se i dalje oporavlja od ozljeda zadobivenih na prvoj utrci sezone u Phillip Islandu.

TRENUTNI POREDAK:

SBK (nakon 6 utrka)
1. J. Rea – Kawasaki – 114 bodova
2. C. Davies – Ducati – 102
3. M. Melandri – Ducati – 96
4. X. Fores – Ducati – 76
5. A. Lowes – Yamaha – 70

Supersport (nakon 3 utrke)
1. L. Mahias – Yamaha – 58 bodova
2. S. Cortese – Yamaha – 54
3. R. Krummenacher – Yamaha – 50
4. F. Caricasulo – Yamaha -49
5. L. Stapleford – Triumph - 27

fbmp ytmp imp