Novosti

Pretpremijera: Lotus C-01

UvodnaLotusC01 rgreen DanielSimon Press Feb2014 20

Motocikl sa značkom Lotusa je sve bliže proizvodnji. Predstavljene su službene fotografije koncepta, a jedan prototip je registriran za završna testiranja na cesti.

 

Ako je ovaj put za vjerovati tvrdnjama glavnih i odgovornih, Lotus C-01 je konačno blizu „serijskoj" proizvodnji. Navodnike koristimo zato jer je teško govoriti o serijskoj proizvodnji kada je planirano izraditi samo 100 motocikala, među kojima teško da će biti dva ista budući konačnu riječ u „ukrašavanju" ima kupac duboka džepa.

 

Ispod potpuno zatvorenih oplata, izrađenih od karbona, titana i visokokvalitetnog čelika skriva se V2 agregat preuzet od sportskog KTM-a RC8, a koji bi u ovom slučaju trebao razvijati blizu 200 KS. Tu je i suha težina od samo 181 kg, kao i impresivna kočiona grupa, no suprotno željama ponosnih tvoraca, sve to ne znači da se Lotus C-01 može klasificirati kao superbike model. Jednako kao što zapravo nije Lotus, nego njemački projekt koji ima pravo koristiti ime slavne britanske marke.

 

Više informacija o ovom zanimljivom motociklu pročitajte u idućem broju Moto Pulsa, a dolje niže možete pogledati i službene fotografije, koje zbog nedostatka svjetlosno-signalnih elemenata zasigurno ne prikazuju i konačan model spreman za cestu.

fbmp ytmp imp