Novosti

Oprema: Icon Airframe Statistic

Uvodno-Icon

 

Motociklisti ne vole statistiku, niti statistika voli njih. No, nad kacigom Icon Airframe Statistic se vrijedi zamisliti.

 

Bila bi to još jedna integralna kaciga, konkretnije još jedna trokompozitna kaciga iz serije Airframe marke Icon, da verzija Statistic nije posebna po neobičnom grafičkom rješenju. Podijeljena na polja ispisana postocima, ona vam govori kolike su šanse da prilikom pada udarite baš tim dijelom kacige.

 

Nažalost, pritom ne spominju izvor tih statističkih podataka, no za pretpostaviti je da ih nisu baš isisali iz prsta. Dakle, ako je vjerovati ispisanim vrijednostima, najmanja je šansa da udarite samim vrhom kacige (0,4%), a najveće da udarite bradom (15,2% s lijeve i 19,4% s desne strane, ukupno čak 34,6%, što će reći svaki treći pad).

 

Najvažnija stvar koju iz toga možemo izvući je da najčešće udaramo bradom, dakle onim dijelom koji kod jet-kacige uopće nije zaštićen. Zlobnici će reći da je to Icon napuhao podatke zato jer sami ne polažu previše na otvorene kacige, no ne trebate biti baš kandidat za astronauta da zaključite kako je - čak i kad uzmemo u obzir statističku grešku i još je bacimo na treću potenciju - integralna kaciga daleko sigurnija od jet-kacige.

fbmp ytmp imp