Novosti

Piaggio se žali na konkurenciju

2015-piaggio-mp3-500-f

Piaggio se krajem prošle godine žalio na talijanskom sudu kako su Yamaha i Peugeot narušili njihova patentirana prava na skuter s tri kotača koji se može naginjati. Nema dvojbe da je Piaggio MP3 predstavljen još 2006. godine prvi takav serijski proizvod, ali treba sačekati i vidjeti što će sudovi o tome reći.

Peugeot je svoj Metropolis prikazao 2012. godine, a Yamaha Tricity ugledala je svijetlo dana godinu kasnije. Dok bi bilo posve lako ukazati na razlike u tehničkim riješenjima između Piaggio, Peugeot i Yamaha modela, teško je reći koliko duboko u suštinu će sudovi zalaziti.

Na talijanskim sudovima rasprava o pritužbi Piaggio grupacije na Peugeot predviđena je za 16.06. dok ona između Piaggia i Yamahe čeka do 24.07. Uz ovo, Piaggio je tužbu protiv Peugeota podigao i na francuskom sudu jer upravo je to tržište vrlo zanimljivo za sve proizvođače ovakvih trokolica. Kako u Francuskoj za upravljanje trokolicama nije potrebna kategorija vozačke dozvole za motocikle, Piaggio je tamo od predstavljanja prodao preko 70.000 primjeraka MP3 i srodnih modela.

Više u ovoj kategoriji: « Poružnjavanje R1 Kraj puta za EBR »
fbmp ytmp imp