Novosti

Novitet: Ducati Scrambler SE Mike Hailwood

ScramblerHailwood1

Slinimo kao dojenče koje je ugledalo bradavicu. Scrambler Hailwood je dosad najj....... izdanje Ducatijevog bestselera.

Četiri su stvari koje treba znati prije nego se do ušiju zaljubite u Scrambler Hailwood. Prvo; ovaj model sklapa Ducatijeva podružnica u Tajlandu, ali se prodaje diljem svijeta. Drugo; iako se prodaje diljem svijeta, Scrambler Hailwood će se proizvesti u samo 58 primjeraka. Treće; iako se sklapa u Tajlandu, koštat će vas barem dvostruko više od standardnog Scramblera. I to bez dostave. Četvrto, iako košta dvostruko više od standardnog Scramblera. polovica ih je u trenutku dok ovo pišemo već rezervirana.

No, ne dajte se obeshrabriti, za ovakvu ljepotu se isplati potruditi. Dakle, priča je krenula sa standardnim Ducati Scramblerom u osnovnoj izvedbi Icon, koji je obojen u skladu s crveno-zelenim Ducatijem 900 SS s kojim se legendarni Mike Hailwood 1978. vratio u natjecateljski život pobjedom na TT Isle of Manu.

U skladu s time, naplatci su obojeni u prekrasnu zlatnu nijansu, a motocikl je ukrašen i malom prednjom maskicom i retrovizorima iz Ducatijevog kataloga dodatne opreme, te nižim upravljačem i ručkama od Panigalea. A to je samo prednji dio motocikla.

Stražnji kraj rese solo sjedalo i potpuno nove plastične oplate, koje također trebaju pobuditi asocijacije na 900 SS, a dok s desne strane pogled plijeni Termignoni ispušni sustav dvostrukim završecima, s lijeve strane je pridodan Öhlins monoamortizer. Umjesto nešto grubljih standardnih pneumatika, na oba kraja su montirane Pirelli Anglel GT gume kako bi se dotukla i posljednja poveznica na scrambler motocikle.

Ah da, i okvir je prebojan u crveno, pokazivači smjera su svedeni na najmanju moguću mjeru, dok se na repu nalazi pločica s rednim brojem proizvedenog primjerka. A zašto baš 58 komada? Pa, točno je toliko godina prošlo otkad je legendarni Mike Hailwood došao u prvi kontakt s Ducatijem. U redu, simbolika baš i nije neka, ali barem ostavlja prostor da se po istoj logici, recimo, iduće godine proizvede 59 primjeraka, pa 60... I sve bi ih prodali.

Uglavnom, požderi se Scrambler Italia Independent! Dosad najljepša izvedba talijanskog bestselera dolazi iz dalekog Tajlanda. Dobro, inače s možda i nije najpametnije na prvi pogled zaljubiti u neku egzotičnu tajlandsku „ljepoticu“, no Scrambler Hailwood sigurno nema adamovu jabučicu.

 

ScramblerHailwood2

fbmp ytmp imp