Novosti

Novitet: Ducati SuperSport i SuperSport S

0 06 SUPERSPORT S

Možda podsjeća na Panigale, no novi Supersport bi trebao biti udobniji, pristupačniji, praktičniji i umjereniji od njega.

S modelom SuperSport u Ducatiju namjeravaju uči u sport-touring segment i tako popuniti jednu od rijetkih preostalih rupa u svojoj ponudi. Budući bi naglasak ipak trebao ostati na sportskoj vožnji, čini se prigodnim što je i dizajn inspiriran superbike modelom Panigale, pri čemu je SuperSport ipak relativno lako prepoznati s boka, ali i sprijeda gdje su glavnim svjetlima pridružena i dnevna svjetla i ubliku LED „obrva“.

Agregat je preuzet od modela Hypermotarda i razvija nepromijenjenih 113 KS, ali bi krivulja okretnog momenta trebala biti bolja. Osim toga, V2 agregatu je ojačanu kućište kako bi mogao pomoći čeličnom rešetkastom okviru i preuzeti nosivu ulogu. Ovjes je u potpunosti podesiv, stražnja vilica je jednoruke izvedbe, a uz ABS u seriji dolazi i kontrola proklizavanja.

Budući je riječ o sport-touring modelu, ergonomija je opuštenija od one na Panigaleu, a SuperSport uz to ima i podesivi vjetrobran. Uz osnovni model, koji dolazi u crno-sivoj kombinaciji, u ponudi je i verzija S, koja dolazi u crvenoj ili boji, a između ostalog se može pohvaliti i Öhlins ovjesom.

Konkretnije informacije o Supersport i Supersportu S pročitajte u idućem broju Moto Pulsa, a fotografije ovog atraktivnog sport-tourera pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp