Novosti

Novitet: Yamaha YS 125

YAM YS125 EU RM7 STU 002 03

YS 125, kao nasljednik popularnog, pristupačnog i pouzdanog modela YBR 125, ima novi agregat i agresivniji dizajn.

YBR 125 možda nije bio nešto posebno uzbudljiv model, ali se kao pristupačna ulaznica u svijet japanskih motocikala prodao u više od 150.000 primjeraka diljem Europe. Imajući taj tržišni uspjeh u vidu, jasno je da u Yamahi nisu željeli da ih Euro4 norme izbace iz takta i zato su taman uoči početka nove sezone predstavili naprednijeg nasljednika nazvanog YS 125.

Najvažnija mehanička intervencija odnosi se na potpuno novi zrakom hlađeni agregat, koji ima duži hod, a oslobađa 10,6 KS i 10,8 Nm, što su mrvicu bolje brojke od prethodnika. U paketu s čišćim plinovima dolazi i niža potrošnja goriva, što bi zajedno s novim i većim spremnikom goriva zapremine 14 l trebalo dodatno povećati autonomiju.

YS 125 teži 129 kg, a i dalje se kotrlja na 18 colnim kotačima, pri čemu je stražnja guma (100/80-18) za jedan broj šira nego dosad. S dvostrukim stražnjim amortizerima i stražnjom bubanj kočnicom YS 125 ostaje vjeran klasičnim i jeftinijim rješenjima, dok je dizajn moderniziran u odnosu na YBR. Iako djeluje donekle slično, prednje svjetlo i maskica su potpuno novi, no najveće su promjene vidljive na repu motocikla.

U donjoj galeriji možete podrobnije pogledati kako to sve izgleda, a više detalja potražite u idućem broju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp