Novosti

Novi KTM SX motokros modeli za 2019.

028107 SXF 450 MY19 Rear Right

KTM je za 2019. promijenio otprilike 60% dijelova na svojim motokros modelima. Najviše je modificiran „kraljevski“ 450 SX-F.

Češće nego rjeđe se priča o „novim“ motokros modelima za iduću sezonu svodi na retuširane grafike i drugačije podešen ovjes. Ove godine to nije slučaj s KTM-om, koji je za 2019. pripremio popriličnu evoluciju svoje motokros palete, od dvotaktnog modela SX 125 naviše.

Kao i uvijek, željelo se dobiti motocikle koji će biti lakši, snažniji i u svakom pogledu bolji. Zbog toga svi modeli imaju dorađeni i čvršći okvir, koji bi trebao povećati stabilnost, a istovremeno i poboljšati okretnost. Produžen je stražnji dio okvira, a promijenjeni su i trokuti, kako bi se uskladili s novim postavkama ovjesa.

Dvotaktni modeli 125 SX, 150 SX i 250 SX imaju promijenjene postavke rasplinjača, te drugačiji mjenjač i novu spojku. Svi četverotaktni modeli imaju dorađeni mjenjač te novu Keihin elektroniku s promijenjenim leptirastim tijelima, a ugrađuje se i kapacitetnija litij-ion baterija. Kao i dosad, četverotaktni modeli imaju kontrolu proklizavanja i podizanja na stražnji kotač, te mogućnost biranja načina razvijanja snage.

250 SX-F i 350 SX-F su bogatiji i za novu DS spojku, a 450 SX-F ima i novu glavu cilindra, kako bi se smanjila težina i poboljšala centralizacija masa, dok nova bregasta osovina drži ventile kraće otvorenima. Svi modeli imaju i novi hladnjak, koji bi trebao biti učinkovitiji te pridonijeti centralizaciji masa.

Nova je i zračna kutija, s kojom bi se trebalo poboljšati strujanje zraka kod dvotaktnih i četvrotaktnih modela, dok potpuno nove plastične oplate pridonose lakšem premještanju vozača.

U nastavku vam donosimo cjenik svih KTM off-road modela za 2019, a za dodatne fotografije SX noviteta zavirite u donju galeriju.

KTM off road cjenik 2019

fbmp ytmp imp