Novosti

Top 5 koncepata za 2019: #1 Aprilia RS 660 Concept

03 aprilia rs 660

Prepolovili su agregat superbike RSV4 i ugradili ga u tijelo laganog motocikla s a(tra)ktivnom aerodinamikom. Niskokalorična poslastica za prste polizat!

Kako je godina došla svom kraju, vrijeme je da proglasimo i, po našem sudu, najbolji koncept za 2019. Dosad smo vam u ovom izboru već predstavili prekrasnu MV Agustu Superveloce 800, električni Kymco SuperNEX, atraktivni BMW 9cento i osvježavajući Harley-Davidson Streetfighter, a sada razotkrivamo i pobjednika.

 

# 1 Aprilia RS 660 Concept- dizajn 5/5, inovativnost 3/5, tehnika 5/5, vjerojatnost serijskog modela 5/5

Činjenica je da je Aprilia posljednjih godina malo u krizi identiteta. A u krizi je i prodaja sportskih motocikli. RS 660 Concept ubija dvije muhe jednim udarcem. S njim se Aprilia vraća na stare staze slave, a istovremeno sportske motocikle ponovo čini poželjnima, iskoristivima i, nadamo se, dostupnima.

O cijeni još nećemo, no nadamo se da će redni dvocilindrični agregat, nastao odsijecanjem stražnjeg reda cilindra V4 stroja iz superbikea RSV4 1100, istiskivati barem kakvih stotinjak konjskih snaga, a da će cijeli motocikl biti tek nešto teži od zraka. Sve je tu savršeno na svom mjestu, a kao da nisu dovoljne doista atraktivne oplate, koje predstavljaju dobrodošlu evoluciju Aprilijinog sportska stila, obećali su nam i aktivnu aerodinamiku, pri čemu bočna krilca plijene pažnju već na prvi pogled.

Hoće li RS 660 zaživjeti i kao serijski model? Poprilično smo uvjereni da hoće. Uostalom, u Milanu je na postolju pisalo „Coming soon“, a nedavno su na natjecateljskoj stazi uhvaćene fotografije testnog motocikla koji je čak imao i nosač tablice. Najbolje od svega je da na toj platformi planiraju razviti čitav niz modela. Nema druge, jedva čekamo da vidimo Tuono 660. Sretna nova 2019!

04 aprilia rs 660

fbmp ytmp imp