Novosti

V4 Penta – Limitirana „Streetfighter“ verzija Panigalea V4

V4 Penta

Dok čekamo da Ducati izbaci Streetfighter model na bazi Panigalea, Officine GP Design stvara maloserijsku preradu V4 Penta.

Iako su bili relativno kratko u ponudi, modeli Streetfighter su ostavili dubokog traga među ljubiteljima Ducatija. I s pravom, jer bili su to doista pravi „streetfigheri“, odnosno razgolićeni sportski motocikli, koji su i najboljeg Monstera pojeli za doručak.

U posljednje vrijeme se sve glasnije priča kako Ducati priprema Streetfighter verziju Panigalea V4, što bi bio i sasvim logičan potez. Ako žele da im prodaja raste (a u 2018. je čak i malo pala), onda moraju širiti paletu i predstaviti nove modele, a ima li što lakše nego predstaviti novi model na bazi postojećeg? Posebno ako se taj novi model zove Streetfighter.

Dok se to ne dogoditi, desetorici trulo bogatih će talijanski Officine GP Design rado prodati svoje „streetfighter“ kreacije nastale na bazi Panigalea V4. I nije to Panigale V4 kojem su skinuti oklopi i pridodano prednje svjetlo od Divaela (koje mu dobro pristaje), nego je za ovaj maloserijski model FG Racing pripremio i paralelogramsku „F-Girder“ prednju vilicu, sve kako bi prednji kraj bio čvršći na kočenju. Doduše, nismo imali osjećaj da Panigale V4 ima problem s propadanjem prednjeg kraja.

Tu su i doista posebni Jonich SX kotači, dok Rizoma isporučuje sitnu galanteriju. Kožno sjedalo je ručno šivano, a kompletiranju vizualne transformacije pridonosi nove oplate spremnike goriva, promijenjeni rep motocikla i maskica ispred digitalnih instrumenata.

Koliko se da razlučiti, V4 pogonski stroj od 1.103 ccm nisu dirali, ali i serijskih 214 KS bi trebalo biti sasvim dovoljno da vam na ovako golom motociklu vjetar polomi rebra. Nama V4 Penta može eventualno slomiti samo srce. Jer, ako baš morate pitati, cijena za svaki od ukupno deset predviđenih primjeraka se kreće od 100.000 eura, pri čemu se možete cjenkati samo o tome koliko će još porasti.

Dodatne fotografije potražite u donjoj galeriji, a isplati vam se baciti oko i na ovaj VIDEO. U njemu, naime, nije samo Panigale V4 u bikiniju.

fbmp ytmp imp