Novosti

Kawasaki razotkrio naked Z H2 s kompresorom

hi 2020 a

Iako nije nužno najsnažniji u klasi, Z H2 bi trebao pružiti brutalna ubrzanja popraćena zviždukom kompresora

Nismo ni očekivali da će naked opremljen kompresorom izgledati pitomo ili nježno, ali o dizajnu bi se svakako moglo raspravljati, barem kad je u pitanju masivna prednja maska s LED svijetlom. Ipak, pretpostavljamo da Z H2 spada u red onih motocikala koje morate vidjeti uživo, i pod različitim kutovima, da bi sudili o njima.

I ne samo to. Trebali bi ga i isprobati uživo, pa da možete shvatiti kakvu brutalnu lakoću eksplozivnog ubrzanja osigurava četverocilindrični agregat od 998 ccm opremljen mehaničkim kompresorom. Taj dio priče je preuzet od sport-touring modela H2 SX, pa tako s njime dijeli i maksimum od okruglih 200 KS pri 11.000 o/min. Novi Streetfighter V4 i Brutale 1000 Serie Oro mu bježe s deklariranih 208 KS, no i ovo čime raspolaže Z H2 je daleko više nego što vam treba na jednom nakedu. Uz to, za ubrzanje je najvažniji okretni moment, a tu bi Z H2 s najavljenih 137 Nm pri 8.500 o/min ipak trebao biti najmišićaviji naked.

Sam okvir je modificiran kako bi se dobio upravljiviji motocikl, pri čemu je osovinski razmak skraćen za 35 mm, zaslugom i nove stražnje vilice, koja tu nije jednoruke izvedbe kao na H2 SX-u. Istovremeno se skidanjem oplata izgubilo i 17 kg, no Z H2 još uvijek teži 238 kg.

Kao novi i daleko pomaknuti vrhunac ponude Kawasaki nakeda, Z H2 je i vrhunski opremljen, te dolazi s naprednim Showa ovjesom i Brembo kočnicama, ali i s opširnim paketom elektronike. On uključuje praktično sve od quickshiftera preko tempomata i kontrole proklizavanja, do TFT ploče s instrumentima.

Dodatne fotografije trenutno najsnažnijeg japanskog nakeda, kojeg je Kawasaki predstavio na sajmu Tokyo Motor Show, potražite u donjoj galeriji, a više informacija pročitajte u idućem broju Moto Pulsa.

 

Motorcycle rental:
rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp