Novosti

Novitet: Yamaha Tricity 300

2020 yam mw300 eu bns4 sta 007 03 71789

Yamaha je u Tokyju predstavila svoj dosad najsnažniji skuter na tri kotača, koji izvedbom prednjeg ovjesa podsjeća na Niken.

Prije godinu dana su na EICMA sajmu predstavili koncept 3CT, a sad je Tokyo Motor Show poslužio za razotkrivanje serijskog modela koji je očekivano nazvan Tricity 300. Nažalost, tehnički podaci će biti obznanjeni tek na nadolazećem EICMA sajmu, ali zato već sad znamo da je izvedba prednjeg ovjesa, koja skuteru omogućuje naginjanje u zavoj, specifična za taj model.

Pritom je iz fotografija lako zaključiti da je konstrukcija tog prednjeg ovjesa bliska onoj na modelu NIKEN te kao takva bitno složenija od izvedbe na modelima Tricity 125 i 150. Bez obzira na to, iz Yamahe poručuju da će cijena biti prihvatljiva, te da će uz to Tricity 300 ponudi najbolje performanse i kvalitetu u slabo napućenoj klasi LMW skutera na tri kotača.

Uz to, u Yamahi će se pohvaliti da je Tricity 300 homologiran tako da njime mogu upravljati i vozači s položenom B kategorijom. Nažalost, to vrijedi samo tamo gdje takvu mogućnost dopuštaju lokalni zakoni, a Hrvatska ne spada u red takvih naprednijih zemalja.

Za pokretanje će biti zadužen „Blue Core“ agregat, pri čemu na temelju oznake možemo slobodno pretpostaviti da je riječ o verziji stroja koji se ugrađuje u XMAX 300, gdje razvija 28 KS. Više informacija o ovom modelu doznajte u idućem broju Moto Pulsa.

2020 yam mw300 eu bns4 act 002 03 71787 

 

 

Motorcycle rental:
rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp