Novosti

Novitet: Ducati Multistrada V4

DUCATI MULTISTRADA V4 S SPORT 2 UC207804 Mid

Predstavljena je četvrta generacija Multistrade, prva s V4 agregatom i aluminijskim okvirom, ali i prva bez dezmodromike.

Već smo pisali o tome da će radari na nosu i repu, a s njima i aktivni tempomat te sustav za upozoravanje na vozila u mrtvom kutu, biti dio dodatne opreme. A pisali smo i o V4 Granturismo agregatu, nastalom na osnovi onog iz Panigalea, ali bez dezmodromike, odnosno s oprugama za zatvaranje ventila. To je prvi takav slučaj u novijoj povijesti Ducatija, ali i inženjerski manevar s kojim su intervali podešavanja ventila produženi na 60.000 km. Istovremeno, taj V4 stroj iz svojih 1.158 ccm istiskuje 170 KS.

Uz to, ova je prva Multistrada koja umjesto čeličnog rešetkastog okvira ima aluminijski monocoque, no težina je svejedno malo porasla, pa tako osnovni model, jednostavno nazvan Multistrada V4, broji 240 kg sa svim tekućinama, a opremljen je brojnim naprednih elektronskim pomagalima. Verzije V4 S i V4 S Sport opremljene su i poluaktivnim ovjesom, pametnim svjetlima, bogatijim TFT instrumentima…

Sve tri verzije imaju prednji kotač promjera 19 cola, kao što je to dosad bio slučaj samo na varijantama Enduro, s time da su naplatci lijevani, a kod verzije V4 S mogu biti i žbičani. V4 S Sport (gornja fotografija) pak ima Akrapovič sustav i karbonski prednji blatobran.

Više o svemu pročitajte u idućem broju Moto Pulsa, a dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji.

cijeneMultistradaV4

DUCATI MULTISTRADA V4 S 3 UC207451 Mid

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp