Novosti

Testirali smo: Aprilia Tuono 660

AC3 0276

Na grbavim cestama u okolici Rima uživali smo u vožnji Tuona 660, koji je i snagom i ostalim voznim osobinama premašio naša očekivanja.

Moramo priznati da smo testiranju Tuona 660, kao jednog od najintrigantnijih noviteta za 2021, pristupili s određenom skepsom. Ne zato jer smo mislili da Tuono 660 neće biti dobar, nego zato jer smo imali doista velika očekivanja. No, prvi Tuono srednje zapremine ne samo da je ta očekivanja ispunio, nego ih je dobrim dijelom i premašio.

Najviše od svega nas je zanimalo može li tih 95 KS biti dovoljno. I itekako može, jer gromoviti Tuono 660 ne samo da ostavlja dojam kao da ima i daleko više od tih 95 KS, nego uz to i odlično zvuči, u stilu sportskih V2 motocikala. S time da je sve to dodatno izraženo u Dynamic načinu rada, kad redni dvocilindraš s asimetričnim intervalima paljenja trenutno te doista moćno i bučno odgovara na svako zakretanje ručice gasa.

AR4I5593

Ergonomija je odlično pogođena i za laganu i za napadačku vožnju, s time da je Tuono 660 možda čak i nešto udobniji od prosjeka klase, bez obzira na to što ciklistika odiše sportskom čvrstoćom. I kočnice su na visini zadatka, a ima tu još puno toga dobrog, te tek pokoja mana, bez da je ijedna posebno izražena.

Jasno, neki će reći da se za traženih 83.450 kn već može kupiti i bitno snažniji naked. No, kao što smo već napomenuli, dojam je kao da vas tjera i osjetno više od tih 95 KS, a uz sve to, Tuono 660, sav zaogrnut u atraktivne plastične oplate, zapravo i nije naked. A ako i jest naked, onda je jedini u svojoj klasi koji se može pohvaliti time da je tehnički baziran izravno na sportskom motociklu (RS 660). I to se osjeti, baš kao što se i osjeti da broji samo 183 kg.

Dodatne fotografije razgledajte u donjoj galeriji, a više konkretnih informacija o uzbudljivom Tuonu 660 pročitajte u 179. broju Moto Pulsa, koji sredinom ožujka stiže na kioske.

33 Tuono 660 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp