Novosti

Nova dvotaktna Yamaha YZ 125

YZ 125 2022

Yamaha je za 2022. odlučila obnoviti dvotaktnu paletu motokros modela, pri čemu je YZ 125 dobio i potpuno novi pogonski agregat.

Za razliku od ostalih japanskih proizvođača, koji su od tog segmenta već odavno odustali, Yamaha u svojoj ponudi i dalje ima kompletnu gamu dvotaktnih motokros motocikala. Nakon nekoliko godina stagnacije, tri najsnažnija dvotaktna modela su tehnički dorađena za 2022. godinu, a među njima je najviše promijenjen YZ 125.

Taj model je dobio potpuno novi pogonski agregat, koji bi trebao pružiti više snage na srednjim i višim brojevima okretaja, a uz to je opremljen elektronskom kontrolom gasa i elektromagnetski upravljanom diznom u novom Keihin rasplinjaču. Mjenjač je ojačan i dorađen, dok je završni prijenos skraćen dodavanjem još jednog zuba na stražnjem lančaniku.

YZ 250 2022

YZ 250

 

Uz to, YZ 125 i također dvotaktni YZ 250 su bogatiji za novu i čvršću čeljust prednje kočnice, a promijenjena je i ergonomija, s drugačijim i užim plastičnim oplatama te sjedalom koje je sad ravnije postavljeno. Priču kompletira nanovo podešen Kayaba ovjes, a oba modela su, baš kao i četverotaktna braća YZ 250F i YZ 450F, dostupni u klasičnoj plavoj boji ili u Monster Energy Yamaha Racing izdanju, s grafikama u stilu motocikala iz tvorničke momčadi.

Promijenjen je i YZ 85, koji također ima nove plastične oplate i dorađenu ergonomiju, a uz to je dobio i aluminijski nosač stražnjeg kraja te modificiranu stražnju vilicu. Više o promjenama na ova tri modela doznajte u idućem tiskanom izdanju Moto Pulsa.

YZ 85 2022

YZ 85

 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp