Novosti

Novitet: Honda CB 1100 EX

17YM CB1100 EX LFQ yellow

CB 1100 EX je fino dorađen i decentno ukrašen kako bi bio još klasičniji, a moderniji retro.

Iako je imao sve preduvjete za uspjeh, CB 1100 EX se dosad nije prodavao u brojkama kakve jedan takav autentičan klasik zaslužuje. Ipak, u trenutku kada je pomama za retro motocikala na svom vrhuncu, u Hondi nisu mogli samo tako odustati od svoje posvete legendarnom i prijelomnom modelu CB 750. Umjesto toga su odlučili još jednom skrenuti pažnju na CB 1100 EX, decentno ga doradivši po pitanju dizajna i tehnike.

Preduvjet da ostane na tržištu bilo je zadovoljavanje Euro4 normi, pa je tako zrakom hlađenom agregatu poboljšan usis i ispuh, koji sada završava kraćim i 2,4 kg lakšim ispušnim topovima. Ugrađen je bolji ovjes, a novi su naplatci koji su i dalje promjera 18 cola, ali imaju manje žbica od nehrđajućeg čelika.

Spremnik goriva je dobio zaobljenije konture, s istaknutijim utorima za koljena, a decentna promjene su vidljive na prednjem kraju gdje se, između sjajnijih kućišta instrumenata te podignutih pokazivača smjera i dvostruke trube, nalazi potpuno novo svjetlo. Ono je zadržalo klasičnu okruglu formu, no sada je izvedeno u LED tehnologiji, što možda malo oduzima na autentičnosti, ali svakako pridonosi atraktivnosti ovog motocikla.

Ipak, najveću novost predstavlja širenje ponude na model CB 1100 RS, s lijevanim naplatcima boljim ovjesom i kočnicama. Dodatne fotografije modela CB 1100 EX pogledajte u donjoj galeriji, a više o njemu kao i o verziji RS pročitajte u idućem broju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp