Novosti

Noviteti: Ducati Diavel Diesel

1 Ducati Diavel Diesel 02

Ducatijev cruiser i još k tome Diesel? Srećom, nije to pitanje tehnike, nego post-apokalipstičnog stila.

Već smo se navikli da Ducati u svojoj ponudi ima i model Diavel. Ionako se vozi više kao naked, nego kao pravi custom. No, vjerojatno bi ipak bilo previše da ga predstave i u dizel varijanti. Srećom, dizel nije (nužno) isto što i Diesel. Diavel Diesel.

U ovom slučaju, Diesel je modna marka koja već dugi niz godina surađuje s Ducatijem, pa će tako uskoro predstaviti i zajedničku kolekciju traperica, kožnih jakni i majica. No, o tome vam sigurno ne bi pisali da paralelno s time u travnju na tržište neće stići i posebna serija od vražjih 666 komada Diavela.

Priča je slična kao i sa Monsterom Diesel otprije 4 godine. Dakle, Diavel Diesel je samo ušminkan Diavel. Ovaj put su kreativni direktor Diesela i Ducatijev dizajnerski centar bili inspirirani, citiramo, „hiperkinetičkom dinamikom post-apokalipstičnog, retro-futurističkog svijeta“. Teške riječi!

Dakle, po čemu se Diavel Diesel razlikuje od običnog Diavela? Oplate spremnika goriva su izrađene od nehrđajućeg čelika i na njima se jasno vide varovi i zakovice, a i isto će se biti neskriveno i na prednjoj maskici i poklopcu sjedala suvozača. Dakle, u post-apokaliptičnom svijetu će biti varioca, ali ne i spretnih limara i lakirera? Orebljeno sjedalo od prave kože bi trebao biti onaj retro element, ostaje nam još samo spoznati što je u toj cijelo priči futurističko. Možda je to još uvijek i sama pojava Diavela, koji uz to u vožnji svakako djeluje i hiperkinetički.

Od ostalih stvari koje ćete naći samo na tih 666 posebnih primjeraka možemo spomenuti u crveno obojana Brembo kliješta i LCD ploču s instrumentima u istom tonu. Crveni je i Diesel logo na bočnom usisniku, kao i pet karika pogonskog lanca. Prigušivači ispušnog sustava su crni i presvučeni keramičkim premazom te imaju posebne poklopce izrađene od jednog komada metala.

U seriji dolazi i cerada za motocikl, kao i stalak za stražnji kotač, a tu je i još mnoštvo drugih detalja. No, ako vas i ovo dosad navedeno nije motiviralo da upišete svoje ime na listu čekanja, onda vas neće ni te sitnice. Zapravo, kad sve to zbrojimo i oduzmemo, možda bi nam Diavel Ducati Diesel ipak bio intrigantniji da je stvarno dizel.

Dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp