Novosti

Predstavljen Ducati Panigale V4

Ducati Panigale V4

Ducati je odmah predstavio tri verzije Panigalea s brutalnim V4 agregatom od čak 214 KS.

Asimetrični intervali paljenja, koljenasto vratilo koje se vrti unatrag i, konačno, V4 konfiguracija predstavljaju samo neke od važnijih detalja koji potvrđuju da je novi Ducatijev agregat inspiriran MotoGP strojem, a o čemu možete detaljnije čitati u aktualnom broju Moto Pulsa. Od ranije je poznato da će litarska verzija R biti predstavljena kasnije, a da će prvo na tržište izaći agregat od 1.103 ccm. Sad je otkriveno da taj agregat razvija čak 214 KS pri 13.000 o/min i 124 Nm pri 10.000 o/min.

I nije samo V4 agregat revolucionarna novost za jedan Ducati, nego je to i aluminijski okvir. Podsjetimo, i u MotoGP prvenstvu koriste aluminijski okvir, s time da je ovdje ipak bitno drugačije i kompaktnije izvedbe te služi tome da se glava okvira poveže s agregatom, koji je i dalje nosivi element, slično kao i na dosadašnjem Panigaleu V2.

U ponudi su odmah tri modela. Osnovni Panigale V4 dolazi s Showa prednjim i Sachs stražnjim ovjesom te teži 198 kg sa svim tekućinama. Dolazi s naprednim paketom elektronike, ali se infrastruktura za suvozača mora doplatiti. Panigale V4 S ima elektronski podesiv Öhlins ovjes, kovane Marchesini aluminijske naplatke, litij-ion bateriju i još poneku sitnicu, a sa svim tekućinama broji 195 kg. Konačno, Panigale V4 Speciale je još za kilogram lakši jednosjed, koji ima i telemetriju s GPS modulom te magnezijske Marchesini naplatke.

Jasno, kod Ducatija je dizajn gotovo jednako važan kao i mehanika. U tom smislu je Panigale V4 atraktivna evolucija Panigalea V2 u što se možete uvjeriti u donjoj galeriji s prvim fotografijama i to u poprilično visokoj rezoluciji.

fbmp ytmp imp