Novosti

Novitet: Moto Morini Corsaro ZT

Moto Morini Corsaro ZT

Nova ZZ izvedenica modela Corsaro je izgledom i karakterom manje agresivna od ZZ inačice.

Iako je sad već prošla koja godina od povratka na tržište, Moto Morini i dalje živi na staroj tehnici, nastaloj davno prije posljednjeg bankrota. No, Bialbero Corsa Corta V2 agregat je nedavno usklađen s Euro4 normama, a dizajneri svako malo osmisle i neku varijaciju na temu, tako da se u Moto Moriniju stalno nešto zbiva.

Najnoviji Corsaro ZT evolucija dobro poznatog sportskog nakeda Corsaro ZZ, pri čemu je nakana bila stvoriti manje agresivan motocikl, pogodniji za svakodnevnu vožnju, a posebno onu gradsku. No, nije baš da su nešto puno promijenili, pa tako kao glavnu novinu navode manji i uži spremnik goriva, s kojim bi ergnomija trebala biti ugodnija, a silazak s motocikla nešto jednostavniji. I razvijanje snage bi trebalo biti manje brutalno, no V2 agregat od 1.187 ccm ima nepromijenjeni vrhunac od 139 KS pri 8.500 o/min.

Najveća razlika je, zapravo, u bitno klasičnijem dizajnu prednjeg kraja. Umjesto dva mala, ZT ima jedno veliko okruglo prednje svjetlo, kao skinuto s modela 11 ½. Osim toga, drugačiji je i stražnji blatobran, dok je ploča s instrumentima pod promijenjenim kutom. Corsaro ZT broji 191 kg, a traženih 15.990 eura i ne djeluje tako strašno dok ne spoznate da treba još obračunati i davanja.

Moto Morini Corsaro ZT 2

Moto Morini Corsaro ZT 1

fbmp ytmp imp