Novosti

Novitet: Yamaha YZ 250F za 2019.

YZ 250F 2019

Yamaha je za 2019. predstavila praktično potpuno novi i bogatije opremljeni YZ 250F, s elektropokretačom i bežičnim podešavanjem parametara.

Malo je reći da je novi YZ 250F sasvim na tragu onoga što već nudi aktualni YZ 450F. Zapravo, ne bi puno pogriješili da jednostavno kopiramo tekst od prije godinu dana i samo YZ 450F zamijenimo s YZ 250F.

U svakom slučaju, YZ 250F je praktično potpuno novi motocikl. Pogonski agregat i dalje ima usis s prednje (a novi) ispuh sa stražnje strane, ali je promijenjen u skoro svakom dijelu, kako bi se istisnulo što više snage. Isto tako, cilindar je još uvijek nagnut unatrag, ali je sada postavljen uspravnije, te je uparen s kompaktnijim i lakšim pet brzinskim mjenjačem. Veliku novost za 2019. predstavlja i premijerna ugradnja elektropokretača, koji dolazi u paru s laganom litij-ion baterijom.

Aluminijski okvir je potpuno novi, te bi trebao osigurati ljepše upijanje neravnina, a dakako da u paketu dolaze i nove oplate te promijenjena ergonomija vozača. Zračne vilice su brzo ispale iz mode, pa tako YZ 250F za 2019. dolazi s klasičnim oprugama u Kayaba vilicama, a isti proizvođač potpisuje i drugačije podešeni amortizer.

YZ 250F se odsad može pohvaliti i mogućnošću da preko pametnog telefona bežično podešavate smjesu goriva i zraka, kao i paljenje, ali i da pratite pojedine telemetrijske podatke. Uz to, pomoću posebne tipke možete prebacivati između dva načina razvijanja snage.

Od ostalih promjena spomenimo drugačije postavljeni i učinkovitiji hladnjak, lakše kotače i čvršće nosače prednje osovine. Ovo posljednje vrijedi i za YZ 450F, što je i najznačajnija promjena na kraljevskom modelu za 2019. godinu.

fbmp ytmp imp