Novosti

Novitet: Triumph Daytona Moto2 765 LE

Daytona Moto2 765 Static 2

Triumph je u Silverstoneu predstavio Daytonu 765, s agregatom sličnom onom iz Moto2 prvenstva. Taj novitet će biti proizveden u dva puta po 765 komada i vrhunski opremljen

Triumph je od ove sezone ekskluzivni dobavljač pogonskih agregata za klasu Moto2. Riječ je o trocilindrašu od 765 ccm, baziranom na stroju iz sportskog nakeda Street Triple RS. Za potrebe utrkivanja taj je trocilindraš dorađen i osnažen, a sad i lagano civiliziran kako bi se mogao ugraditi u novi sportski model Daytona Moto2 765 Limited Edition.

S obzirom da je Daytona Moto2 765 Limited Edition naslijedila dobar dio modifikacija koje ima i natjecateljski agregat, a uz to u seriji dolazi i Arrow prigušivač od titana, ne može se reći da smo nešto posebno impresionirani deklariranim maksimumom od 130 KS pri 12.250 o/min. Tu su samo 2 KS više od onog čime je raspolagala posljednja generacija Daytone 675.

I okvir je blizak onom s umirovljene Daytone 675 R, s time da je on ipak bio modificiran za Triumphov testni Moto2 motocikl, pa je većina tih promjena implementirana i na ovaj cestovni motocikl. Dakako, tu su elementi s potpisom Bremba i Öhlinsa, te obostrani quickshifter, ali i to smo već vidjeli na Daytoni 675 R.

A vidjeli smo i glavne crte dizajna, koje su tek blago modificirane. Pritom je Daytona Moto2 675 ipak opremljena karbonskim oplatama, što bi u kombinaciji s nešto lakšim okvirom i odstranjivanjem sjedala i oslonaca za suvozača trebalo rezultirati spuštanjem težine, iako konačna brojka još nije deklarirana. U području elektronike ipak postoji vidljivi napredak u odnosu na dosadašnje Daytone, s pridodanim TFT instrumentima i mogućnošću biranja između 5 načina rada elektronskih pomagala.

Kao što je i ranije najavljeno, Daytona Moto2 765 Limited Edition proizvest će se u 765 primjeraka za SAD i Kanadu, plus isto toliko primjeraka za Europu i ostatak svijeta. U donjoj galeriji pogledajte dodatne fotografije, a detaljnije informacije potražite u idućem broju Moto Pulsa.

Daytona Moto2 765 Static 1

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp