Novosti

Novitet: Triumph Street Triple 765

3528

675 je postalo 765, a uz kapacitetniji agregat dolazi i redizajn, bolji ovjes, kočnice i elektronika.

Otkad se pojavio 2007. godine, Street Triple se sa svojim trocilindričnim agregatom od 675 ccm, malom težinom te dobrim ovjesom i kočnicama ponosno držao u samom vrhu piramide uzbudljivih sportskih nakeda, zahvaljujući i tome što je u međuvremenu nekoliko puta dorađivan i redizajniran. Sada je Triumph, na samom početku 2017, za deseti rođendan tog modela, predstavio praktično potpuno novi Street Triple 765.

Najvažniju novost predstavlja trocilindrični agregat, koji se bazira na onom iz sportske Daytone 675, ali mu je promjenom hoda i provrta zapremina porasla na 765 ccm. Istovremeno, ionako mala težina motocikla je smanjenja za dodatna 2 kilograma, a uz potpuno novu stražnju vilicu dolaze i kvalitetnije komponente ovjesa. Naprednije su i kočnice, baš kao i paket elektronike, a promijenjen je i dizajn, pri čemu prednja maskica s centralnim usisnikom snažno podsjeća na snažniji Speed Triple 1050.

Ponuda započinje modelom Street Triple S, koji razvija 113 KS, ima dva načina razvijanja snage i isto toliko stupnjeva uključenosti kontrole proklizavanja, a dolazi sa Showa ovjesom i Nissin prednjom kočnicom. Street Triple R raspolaže sa 118 KS, a u odnosu na S model se, između ostalog, može pohvaliti podesivim Showa ovjesom, Brembo radijalnim kliještima, kliznom spojkom, 4 načina rada elektronike i kontrole proklizavanja (koja se može i isključiti), TFT instrumentima, dnevnim LED svjetlima...

Vrhunac ponude predstavlja verzija R sa 128 KS, stražnjim Öhlins amortizerom i naprednijom Showa prednjom vilicom, s još ekstremnijim Brembo kočnicama, pet načina rada elektronike, quickshifterom i spojlerom s donje strane agregata. Dodatne fotografije pogledajte u donjoj galeriji, a više detalja o ovim itekako zanimljivim novitetima iz Triumpha pročitajte u idućem broju Moto Pulsa.

fbmp ytmp imp