Novosti

Testirali smo: Kawasaki Ninja 650

e20W7Q7968

Ninja 650 je pitomi sportaš, koji za 60 tisuća kuna daje iznenađujuću dozu vozačkih i estetskih užitaka.

Na zavojitim planinskim cestama u okolici španjolskog grada Almeria imali smo priliku testirati Kawasaki Ninju 650, jedan od najzanimljivijih noviteta u kategoriji ekonomičnih motocikala.

Ninja 650 mehaniku dijeli s nakedom Z650, a usporedimo li ga s prethodnim modelom ER-6n, okvir i stražnja vilica su potpuno novi, i bitno lakši, dok je dvocilindrični pogonski agregat temeljito dorađen. Iako je maksimum pao sa 72 na 68 KS, to se u vožnji praktično ne osjeti, ali se zato primjetno dobilo na živosti u području srednjih režima vrtnje. Boljim ubrzanjima pridonosi i to što je Ninja 650 čak 18 kg lakši od modela ER-6f, što se pozitivno odrazilo i na okretnost.

Relativno mekano podešenim ovjesom i opuštenim položajem vozača, Ninja 650 spada u sport-touring klasu, dok je svojim pitomim karakterom sasvim po mjeri početnika. No, sa živahnih agregatom i sposobnošću brzog prolaska kroz zavoje, ovaj Ninja 650 može pružiti iznenađujuće dobru zabavu i prekaljenim borcima.

Ninja 650 teži samo 193 kg, a u zeleno-crnoj KRT kombinaciji košta 60.772 kn, dok u druge dvije kombinacije boja može biti vaš za 59.096 kuna. Promatramo li ga u kontekstu te povoljne cijene i klase kojoj pripada, Ninja 650 praktično i nema neke ozbiljnije mane i za te novce definitivno ne možete kupiti bolji sport-touring motocikl. Jasno, to ne znači da je baš sve savršeno, a više detalja o vrlinama i manama pročitajte u nadolazećem 157. broju Moto Pulsa. Dodatne fotografije atraktivnog Ninje 650 pogledajte u donjoj galeriji.

fbmp ytmp imp