Novosti

Ducati Scrambler Cafe Racer koncept

Cafe Racer 00

Ducati je predstavio futurističku viziju svojeg retro modela Scrambler i pobijedio na prestižnom Concorso d'Eleganza Villa d'Este okupljanju.

Budući da u svojoj ponudi od ove godine imaju i serijski model Café Racer, ne može se reći da su u Ducatiju bili nešto maštoviti kad su ovom konceptu dali potpuno isto ime. No, netko će pridodati da nisu bili nešto posebno maštoviti ni po pitanju samog dizajna s obzirom da koncept Café Racer u stražnjem dijelu podsjeća na američki Vanguard. Ako nam ne vjerujete pogledajte OVDJE.

U svakom slučaju, ovaj koncept je predstavljen na obalama talijanskog jezera Como, na elitnom okupljanju Concorso d'Eleganza Villa d'Este, gdje je odnio i prvo mjesto u kategoriji novih konceptnih motocikala. Café Racer pokazuje kako bi trenutno popularna retro klasa mogla evoluirati u retro-futurističkom smjeru, slično kao i u slučaju atraktivne Husqvarne Aero, koja je originalno predstavljena na EICMA sajmu u Milanu, ali je izložena i ovdje te zauzela (po nama tek) drugo mjesto. Treći je bio još jedan Ducatijev koncept, zamišljen kao ekstremnija verzija Desert Sleda.

Ono što ovaj Café Racer treba činiti posebnim je aluminijska struktura gornje polovice motocikla, koja u jednu vodoravnu cjelinu povezuje spremnik goriva, sjedalo i zaobljeni rep motocikla, ostavljajući klasičnu mehaniku sasvim izloženu pogledima. Osim toga, koncept ima i drugačije žbičane naplatke i gume, što mu daje i bobber notu, a tu je i zanimljiva reinterpretacija „okruglog“ prednjeg svjetla.

Ako vam nekim slučajem odmah ne sjeda baš sve na svoje mjesto, uzmite u obzir da je uz Ducati Design kao autor prijavljen AUDI Konzept Design iz Münchena, jednako kao što koncept Desert Sleda potpisuje dizajnerski centar iz Kalifornije, pod kapom američkog dijela VW grupe.

Teško je reći hoćemo li išta iole slično ikada vidjeti i u serijskoj proizvodnji, ali dok to čekate slobodno u donjoj galeriji pogledajte dodatne fotografije koncepata Café Racer i Desert Sled.

fbmp ytmp imp