Novosti

BMW R nineT Urban G/S by Wunderlich

Wunderlich urban gs 09

Pomodni Urban G/S je sve samo ne terenski motocikl. U ovakvom Wunderlich izdanju to konačno postaje.

Wunderlich je puno više od još jednog proizvođača dodatne opreme za BMW motocikle. Oni idu toliko daleko da povremeno, baš kao i njihovi konkurenti Touratech, predstave i kakav vrhunski koncept, poput one X2 vizije GS-a s pogonom do oba kotača, a ponekad ponude sveobuhvatni komplet kojim se neki BMW model pretvori u bitno drugačiju zvjerku.

Takav je slučaj i s njihovom verzijom nedavno predstavljenog retro modela R nineT Urban G/S. U serijskom izdanju taj model podignutim prednjim blatobranom, malom maskicom oko okruglog svjetla ili grafikama na spremniku goriva doista odaje vizualnu počast prijelomnom BMW-u R 80 G/S, no ispod struka je identičan modelu Scrambler. To znači da u seriji dolazi s lijevanim naplatcima (žbičane možete doplatiti), cestovnim gumama i ovjesom kratkog hoda od 120 mm sprijeda i 140 mm straga. Uglavnom, to uopće nije terenski motocikl, čak ni soft-enduro.

I tu su u Wunderlichu prepoznali priliku, te kupcima nude svoju terensku inačicu Urbana G/S. U to ime novodobni G/S opremaju svojim ovjesom, koji daje dodatnih 70 mm hoda na prednjem kraju, dok se straga nalazi njihov lako podesivi monoamortizer. Osim toga, Wunderlichov Urban G/S dolazi s terenskim gumama grubljeg profila, a uz to je zamišljen i kao jednosjed s velikim nosačem prtljage, iza kojeg se proteže minimalistički stražnji blatobran u kojeg je integrirano minijaturno stražnje svjetlo, kao na nekadašnjim rally i hard-enduro motociklima.

U paketu dolazi i Remus ispušni sustav, ali i povišeni vjetrobran, prozirni štitnici za ruke i cjevasti štitnici pogonskog agregata, pri čemu je na onaj lijevi montiran i dodatni reflektor. Atraktivna cjelina je zaogrnuta u tradicionalnu Wunderlich kombinaciju boja, a dodatno vam nude i kofere te ergonomske i ine druge dodatke. Dodatne fotografije ovog atraktivno dorađenog BMW-a pogledajte u donjoj galeriji. Ako pak vas više zanima strogo cestovni retro model pokretan istim zrakom hlađenim bokserom, onda u aktualnom broju Moto Pulsa potražite test prekrasnog BMW-a R nineT Racer.

fbmp ytmp imp