Novosti

Novitet: Yamaha Star Eluder

2018 Yamaha Star Eluder 1

Na osnovi transkontinentalnog tourera Star Venture, Yamaha je predstavila i olakšanu bagger verziju Star Eluder.

Tri mjeseca nakon što je predstavila Star Venture, i samo nekoliko dana nakon što je iz nepoznatih razloga odgodila početak njegove prodaje, Yamaha je izbacila i bagger verziju nazvanu Star Eluder. U skladu se bagger filozofijom, Star Eluder ima bitno skraćeni prednji vjetrobran te je lišen tereta velikog centralnog kofera.

Zahvaljujući amputaciji tih dijelova, Eluder djeluje elegantnije i još upečatljivije od Venturea. Jasno, i iznimno je bogato opremljen, pa ćete tako na njemu naći sve od grijanih sjedala do kontrole proklizavanja, no čini se da od Venturea nije naslijedio elektronski hod unazad i unaprijed za lakše manevriranje na mjestu. Vjerojatno su procijenili da Eluderu to ne treba s obzirom na to da je u odnosu na Venture olakšan za više od 30 kg. Druga je stvar što to još uvijek znači da Star Eluder broji 397 kg.

Za pokretanje je zadužen zrakom i uljem hlađen V2 agregat od 1.854 ccm koje već neko vrijeme Yamaha ugrađuje u custom modele. Osnovni model košta 22.499 dolara, a cijene su u toj valuti zato jer je Star Eluder namijenjen američkom tržištu. Europa (još) nije u planu, ali to ne znači da ne možete zaviriti u donju galeriju s fotografijama.

fbmp ytmp imp